Beton ciré

Een industrieel interieur is al enkele jaren een trend. Kenmerk van deze trend is dat je gebruik maakt van ruwe en onafgewerkte materialen om zo een industrieel uiterlijk te krijgen, dat doet denken aan de grote, oude fabrieken uit de 19e eeuw. Een ideaal materiaal dat je voor je industriële interieur kunt gebruiken, maar ook geschikt is voor andere interieurstijlen is beton ciré. Hiermee kun je vrijwel elk object een robuust en stoer uiterlijk geven op een vrij gemakkelijke manier. Als je een beetje handig bent kun je het zelf doen. Voor een optimaal resultaat kan je natuurlijk ook een specialist als MH Vloeren Roermond inschakelen.

Wat is beton ciré?   

Met beton ciré kun je bepaalde oppervlakken een betonlook geven. Het ziet er dan uit als iets van beton is, maar in werkelijkheid is het een klein laagje beton wat je aanbrengt op het object, of vloer- of wandoppervlak. De ciré bestaat uit verschillende componenten. Het bestaat uit cementpoeder, vloeibare hars en een pigmentpoeder. De pigmentpoeder zorgt ervoor dat je in principe elke gewenste kleur kunt kiezen. De aangebrachte ciré bestaat uit een laag van 2 tot 3 millimeter.   

Geschikte ondergronden   

Beton Ciré is in principe geschikt voor vrijwel alle ondergronden, zoals gipsbeton, gasbeton, tegels, cement, cementgebonden vloeren, stucwerk, maar ook op hout. De enige eis dat aan de onderhoud gesteld wordt is dat het vormvast is en vlak. Ook is het verstandig om te kiezen voor een ondergrond dat bestand is tegen vocht, maar dat is geen vereiste. Wel kan het zijn dat de ene ondergrond een meer zuigende werking heeft dan de andere. Voor sommige ondergronden is het dus noodzakelijk om eerst een primer te gebruiken. Op deze manier kun je vrijwel alles voorzien van een laag ciré, zoals je badkamermeubel, vloeren, wanden, maar ook meubels en krijgt alles een stoere en robuuste betonlook. Het is een ideaal product om te gebruiken in vochtige ruimtes, zoals een badkamer of toilet, omdat de ciré waterafstotend is.   

Het aanbrengen van Beton ciré   

Kun je een beetje met een spatel en een spaan omgaan dat is het heel goed mogelijk om de beton ciré zelf aan te brengen. 

• Afhankelijk van de ondergrond, bewerk je eerst de ondergrond met een primer. 

• Breng met een opzetspaan de eerste laag aan. Dit is een hele dunne, maar wel dekkende laag. 

• Wacht twee tot vier uur, zodat de eerste laag kan drogen. 

• Breng nu de tweede laag aan. Dit is de zichtbare laag, dus wil je meer structuur aanbrengen, breng het dan of in kleine of in grote bewegingen aan. 

• Beide lagen moeten nu minimaal 24 uur drogen. 

• Voor extra effect kun je het oppervlak nu schuren met een fijne korrel. Maak het oppervlak daarna goed stofvrij. 

• Nu kun je met een kwast of een roller impregneren met een speciale coating, om het waterdicht te krijgen.


Delen